четвер, 26 березня 2020 р.

Цікаві завдання до тем, які ви вивчали під час карантину, для учні 2-4 класів

6 клас

Tема «Гідросфера"
- Як діють течії? https://www.youtube.com/watch…
- Припливи та відпливи https://www.youtube.com/watch?v=p3je1B-WfqQ
- Води суходолу - https://www.youtube.com/watch?v=J3QRELWPXOA, пояснюють учні 6 класу – цікаво!
- Річки - https://naurok.com.ua/urok-na-temu-vodi-suhodolu-richka-ta-…
- Озера - https://naurok.com.ua/prezentaciya-ozera-6-klas-14951.html
- Болота, підземні води - https://naurok.com.ua/prezentaciya-bolota-pidzemni-vodi-6-k…

7 клас

Тема «Північна Америка» - всі теми, починаючи з уроку 34 по урок 40 - http://video.novashkola.ua/7-klas/geografiya-7-klas/urok-34/
Тема «Євразія» - всі теми, починаючи з уроку 41 до уроку 53 - http://video.novashkola.ua/7-klas/geografiya-7-klas/urok-41/

8 клас

Тема «Ландшафти України» - всі уроки з 31 по 41 включно - http://video.novashkola.ua/8-klas/geografiya-8-klas/urok-31/

середа, 25 березня 2020 р.

Карантин продовжено


Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 25 березня 2020 року.

“З огляду на ситуацію у світі, таке рішення було очікуваним. Наразі терміни карантину можуть знову змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Цьогорічне ЗНО потрібно буде переносити на більш пізні дати. Однак воно обов’язково відбудеться. Це також змінить терміни проведення вступної кампанії. Наразі ми маємо декілька можливих сценаріїв розвитку подій. Сподіваюсь, що до кінця цього тижня вже зможемо представити їх суспільству з чітким таймінгом”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Також передбачаються зміни у проведенні пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Докладна інформація про це буде оприлюднена на сайті МОН завтра, 26 березня 2020 року.

понеділок, 23 березня 2020 р.

Правила поведінки під час карантину

РЕКОМЕНДАЦІЇ БАТЬКАМ
“ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ, ПОВ’ЯЗАНОГО З ПОШИРЕННЯМ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ”

Вимоги безпеки життєдіяльності учнів під час карантину, пов’язаного з поширенням коронавірусної інфекції:1. Під час карантину учням слід чітко виконувати правила дорожнього руху.2. Користуючись залізничним транспортом, необхідно суворо дотримуватись правил безпеки.3. Перебуваючи вдома, на вулиці, у транспорті, виконувати правила пожежної безпеки.
4. Дотримуватися правил електробезпеки: не наближатися до обірваних та таких, що лежать на землі, дротів на відстань меншу 8 м, не підходити до електрощитових тощо.
5. Уникати перебування в спеціалізованих закладах зі значним скупченням людей (театральні, концертні зали, кінотеатри, дискотеки).
6. Чітко виконувати правила з попередження нещасних випадків, травмування, отруєння, не вживати алкоголь, наркотичні засоби, тютюнові вироби.
7. Виконувати правила безпеки життєдіяльності під час самостійного перебування вдома, на вулиці, у замкнутому просторі з чужими людьми задля попередження правопорушень та насильства над дітьми.
8. Не вчиняти дії, що можуть призвести до правопорушень.
9. При виникненні надзвичайної або аварійної ситуації не панікувати, не втрачати спокій, чітко і спокійно виконувати вказівки дорослих, які перебувають поряд. Якщо ситуація вийшла з-під контролю дорослих, потрібно зателефонувати до служб екстреної допомоги за телефонами:
101 — пожежна охорона;
102 — поліція;
103 — швидка медична допомога;104 — газова служба.

пʼятниця, 20 березня 2020 р.

Виховна година у 2-А класі

Виховна година на тему "Заочні екскурсії по залах музеїв світу"(для перегляду з батьками).
Завдання: дізнайтеся більше про об'єкти, які згадані у презентації.
https://drive.google.com/file/d/1e0Yrefps2QVBxZwYwR98u3EBNuiSJBo_/view

четвер, 19 березня 2020 р.

Завдання для 1-А, 1-Б


Пропоную цікаве завдання (дослідження) в рамках проєкту «Екошкола 2019/2020». Суть завдання полягає в тому, щоб ви посадили вдома дві рослини: одну з насіння, іншу з щепки рослини. Потрібно все зняти на відео або сфотографувати. Спостерігайте і доглядайте за рослинами, знімайте як вони ростуть, а коли вийдемо на навчання будем захищати свої проєкти. Ми прикрасимо цими рослинами (квітами) подвір'я гімназії. Бажаю успіху.


середа, 18 березня 2020 р.

Завдання для учнів під час дистанційного навчання


1-А; 1-Б

З природи прочитати параграф "Гриби"і"Бактерії"після параграфа запитання і завдання в зошиті письмово.

2-А; 2-Б

Завдання з географії - параграфи з теми : "Гідросфера" ,після кожного параграфа завдання і запитання письмово в зошиті.


3-А; 3-Б

Завдання з географії - всі параграфи з теми:"Євразія" після кожного параграфу запитання і завдання письмово в зошиті.

4-А; 4-Б

Прочитати теми:"Природокористування","Моніторинг навколишнього середовища","Природно-заповідний фонд України" , дослідження: природно-заповідні об'єкти своєї місцевості.

5-А; 5-Б

Теми: "Торгівля","Туризм",сфера послуг:наука,освіта,охорона здоров'я,фінансові послуги:країни -офшори,аутсоринг. Дослідження:об'єкти Світової спадщини ЮНЕСКО(кожний описує 5 об'єктів)


Пропоную пройти цікавий онлайн тест на знання туристичних об’єктів України та світу. Переходимо за посиланням.


6-А; 6-Б

Тема:"Африка",(всі параграфи) проаналізувати причини економічної відсталості та бідності багатьох країн Африки (в зошиті)

7-А; 7-Б

Теми:"Українська держава і її територія"," Населення України" ,проаналізувати політико-географічне положення України(зробити висновки про вигідність і ні) .Дослідження:Українці на світовому і регіональному ринку праці.



понеділок, 16 березня 2020 р.

Режим надзвичайної ситуації

Потрібно знати всім.

У зв’язку із лабораторно підтвердженим випадком захворювання на COVID-19 у Заліщиках обласною комісією з питань ТЕБ та НС класифікована медико-біологічна надзвичайна ситуація, а з 00:00 год 21.03.2020 на території Тернопільської області було введено режим надзвичайної ситуації.

Дотримуйтесь звичайних заходів обережності



четвер, 12 березня 2020 р.

Профілактика грипу

Нещодавно у 2-А класі відбулась виховна година на тему вітамінній чаї у період грипу.

Які ж трави є корисними при застуді та грипу?

Класичне малинове варення та липовий цвіт – лідери за вмістом природних саліцилатів (протизапальних компонентів). До цього ряду належить і кора верби, яка вважається матір’ю аспірину.
Із малинового варення можна робити смачні чаї, додаючи до нього теплої води.
Цвіт липи потрібно запарювати в термосі: 2 ст.л. цвіту залити склянкою окропу й настояти одну годину.
Корені та кору верби потрібно варити. Розрахунок: 1 ч.л. верби на склянку води. Спершу залити окропом, настояти півгодини і прокип’ятити на маленькому вогні 20-30 хв.

Які трави є корисними при нежиті і болю в горлі?

Каланхое – найпростіший засіб для очищення закладеного носа. Закапуйте по 5-6 крапель соку у кожну ніздрю. Сік повинен бути тільки зі свіжозірваного листя.
Календула лікарська (настоянка) – відмінний засіб для промивання носа і полоскання горла.
Шавлія – один із трав’яних «хітів» при перших ознаках болю в горлі.
Залийте 1-2 ч. л. сухого листя шавлії склянкою окропу, залиште настоятися 10 хв., процідіть і полощіть горло теплим настоєм кожні 2 години.
Ромашковий настій можна вживати як чай і полоскати ним горло.
6 ст. л. сухого цвіту ромашки залийте 500 мл окропу і потримайте 15 хв. на малому вогні або водяній бані. Охололий настій процідіть, додайте до нього 2 ст. л. меду і полощіть горло кожні дві години.
Імбир теж славиться своїми протизапальними властивостями. Особливо смачний імбирний чай, який не лише лікує запалення, але й сприяє схудненню.
Відріжте 1 см кореня імбиру, почистіть від шкірки та дрібно наріжте. Залийте в термосі 1 л окропу й залиште настоятися на кілька годин. Особливого смаку імбирному чаю надасть гілочка гвоздики та ложечка меду, додана безпосередньо до чашки.