четвер, 14 березня 2019 р.

Вчимося розрізняти їстівні гриби на уроці природознавства

Гриби мають багато корисних і цілющих властивостей, тому широко застосовуються як в кулінарії, так і в медицині. Ще в давні часи була виявлена користь грибів, і сьогодні цей продукт входить до раціону людини. У наш час гриби ретельно вивчені вченими, і ми не перестаємо дивуватися цьому унікальному природному продукту.

Користь грибів полягає в тому, що в їх складі виділені такі цінні харчові компоненти:
а) вуглеводи, вітаміни, білки, жири, целюлоза, мікроелементи (залізо, калій, магній, кальцій, натрій);
б) вітаміни (A, D, B, C).
Основу в шапинкових грибах становить вода (близько 90 %), тому цей продукт є низькокалорійним, добре засвоюваним і дієтичним. Гриби є джерелом важливих білкових сполук, в них міститься 18 амінокислот.






Немає коментарів:

Дописати коментар