вівторок, 20 грудня 2022 р.

Учні 5-А вчаться бути милосердними даруючи дітям з особливими потребами радість

 Можна вірить, можна й ні, та Миколай прийде до всіх!

Він принесе дорослим і малим подарунки особливі,

І не зупинить святого ні хуртовина, ні війна, ні сніг,

Бо він працює над здійсненням мрій важливих!





вівторок, 13 грудня 2022 р.

Учні 5(9) А класу заліщицької державної гімназії провели просвітницьку годину "День вшанування учасників ліквідації на ЧАЕС" для учнів 1-7 класів.

Тієї ночі терпко цвів полин,

І припадала до дороги м’ята.

Так пахло чимось добрим і земним,

Йшла на розп’яття  Україна-мати.


36 років тому, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС вночі о 1 год. 23 хв.  велетенське полум’я несподівано розірвало нічну пітьму. 

Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками.

"24 лютого 2022 року російські загарбники окупували зону відчуження та ЧАЕС. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій агресора. Вже 2 квітня над Чорнобильською АЕС знову підняли український прапор.

На сьогодні ми потерпаємо від окупації Запорізької АЕС. Україна і весь світ за крок від ядерної катастрофи ще більшого масштабу. Але ми віримо, що зовсім скоро наші славні воїни проженуть усю нечисть з Української землі і настане час, коли мирний атом знову заступить на чергування.

Сьогодні, 14 грудня,  ми згадуємо  тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

Чорнобильські ліквідатори – це і співробітники станції, які намагалися запобігти аварії і боролися з її наслідками в перші секунди після вибуху; це і приблизно пів сотні пожежників з воєнізованої пожежної частини, що першими прибули на місце події і боролися з пожежею; це військові і лікарі, шахтарі і резервісти, солдати внутрішніх військ та пілоти, міліціонери і вчені.





вівторок, 6 грудня 2022 р.

 Сьогодні учні 5-А класу провели просвітницьку годину для гімназистів присвячену ЗСУ.







понеділок, 21 листопада 2022 р.

День Гідності та Свободи

"Відзначення Дня Гідності та Свободи, 9-ї річниці Революції Гідності відбувається, 

на жаль, в умовах війни… Теперішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни…

 Цьогорічне відзначення відбувається в умовах масштабної агресії, 

значна частина учасників Революції сьогодні перебуває на фронті.

Ключова теза цьогорічного дня гідності полягає у тому, що Революція Гідності – 

це був перший переможний бій цієї війни".

Гаслом 21 листопада цього року буде: "Вистояли на Майдані – переможемо у війні".



середа, 19 жовтня 2022 р.

Важлива інформація про осінні канікули

 У зв'язку з обставинами, які склалися в нашій державі, осінніх канікул у Заліщицькій державній гімназії, як і в інших закладах освіти громади, не буде. Натомість будуть довші зимові канікули.



вівторок, 11 жовтня 2022 р.

Декада відзначення Дня захисників і захисниць України

 

У Заліщицькій державній гімназії розпочато декаду відзначення Дня захисників і захисниць України.
Для гімназистів пропонується пройти онлайн-квест (автор Василь Григорович Дяків). 


Про інші заходи, приурочені цій визначній даті, будемо інформувати учасників освітнього процесу на сайті гімназії та блогах класів.


понеділок, 10 жовтня 2022 р.

Онлайн навчання

До уваги учасників освітнього процесу!

Адміністрація гімназії повідомляє про те, що з 11.10.2022  по 14.10.2022 року освітній процес у Заліщицькій державній гімназії буде відбуватися з використанням технологій дистанційного навчання.

Заняття для слухачів МАН також відбуватимуться онлайн.

Пам'ятаймо, що під час тривог необхідно обов'язково перебувати в укритті!



четвер, 1 вересня 2022 р.

З 1 вересня

 Дорогі мої учні, я дуже рада бачити вас після довгої перерви. Сподіваюся, що за канікули ви добре відпочили, набралися сил і встигли скучити за школою. День 1 вересня завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам’ятався довгоочікуваними веселими зустрічами, завзятим і дзвінким сміхом, новими цікавими знайомствами й пробудженням спраги до знань. Бажаю вам у цьому навчальному році отримувати тільки хороші оцінки, бути активними, прагнути до знань, не сваритися між собою і не прогулювати уроки. Нехай цей шкільний рік пройде цікаво і буде плідним!

Новий навчальний рік розпочинається в умовах війни, у часи, коли Україна гордо чинить супротив одній з найпотужніших армій світу. Півроку тому з повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української визвольної війни, яка триває з 2014 року. Вже півроку Україна живе в умовах найжорстокішої війни, яка була розв’язана країною-агресором. Для нашої країни вона стала народною війною за незалежність і суверенітет, за цивілізаційний вибір і приналежність до європейської цивілізації. Кожного дня ми платимо занадто високу ціну за свою свободу і незалежність – життя наших захисників і захисниць, життя дітей, зруйновані долі, міста і села.





середа, 24 серпня 2022 р.

З Днем Незалежності України!

Святковий день — 24 серпня,

Так хочеться усмішок і пісень,

Бо Україна — незалежна.

Запам'ятайте, люди, світлий день!

Здійснилась давня заповітна мрія,

Бажання і надія поколінь.

Це почуття свободи серце гріє

І піднімає думи височінь.

Давайте ж станемо пліч-о-пліч всі,

Щоб славу України возвиличити


 

субота, 21 травня 2022 р.

З ДНЕМ ЄВРОПИ!

 День Європи святкується Радою Європи 5 травня, Європейським Союзом – 9 травня, а в Україні з 2003 року – у третю суботу травня, тобто 21 травня 2022 р.

Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей. А в Україні наші святкові заходи, у т.ч. організовані бібліотекарями, посилюють самоідентифікацію України як європейської держави.

Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.




пʼятниця, 20 травня 2022 р.

субота, 7 травня 2022 р.

З Днем Матері!

Від душі бажаю щастя, миру, достатку, натхнення, терпіння, здоров'я та любові. Нехай милі діти завжди будуть гордістю, радістю, світлом удачі для мами, нехай кожен день твоєї сім'ї дарує свято і гарний настрій.



субота, 23 квітня 2022 р.

З Великоднем!

 Христос Воскрес! У це світле і чисте свято бажаю в Ваш будинок добра і благодаті. Нехай на душі завжди буде спокійно, над головою - мирне і ясне небо, а поруч - надійні і вірні друзі. Бажаю, щоб Великдень приніс вам теплоту і радість в серці. Нехай Господь дарує Вам свою любов і міцну віру в душі. Зі святом!



четвер, 17 березня 2022 р.

Хвилина мовчання

Вшануймо хвилиною мовчання українців, які віддали своє життя через терор,  розв'язаний окупантами.

 


четвер, 10 березня 2022 р.

Дистанційне навчання

До уваги учнів та батьків!

З понеділка, 14.03.2022, навчання у Заліщицькій державній гімназії буде проходити з використанням технологій дистанційного навчання.

Також інформація для сімей, тимчасово переміщених, діти який навчаються в 5-11 класах:

Ви можете звернутися до адміністрації гімназії з питань онлайн-навчання ваших дітей. Тел.: 0676727665.


З Днем народження, Кобзарю!

 З Днем народження, Кобзарю🙏🇺🇦💛💙 “І на оновленій землі врага не буде супостата , а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі!” І забудеться срамотня Давняя година, І оживе добра слава, Слава України. І світ ясний, невечерній Тихо засіяв… Обніміться ж брати мої. Молю вас, благаю Борітеся, поборете Вам Бог помагає.. Поборемо!💛💙🇺🇦💪



пʼятниця, 11 лютого 2022 р.

До уваги гімназистів, вчителів та батьків!

 З понеділка, 14.02.2022, навчання буде проводитися в звичному режимі відповідно до затвердженого розкладу уроків.



субота, 22 січня 2022 р.

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! ТЕЛЕМІСТ ЄДНАННЯ

ТЕЛЕМІСТ ЄДНАННЯ

присвячений Дню Соборності України "Схід і Захід разом назавжди"


    Заліщицька державна гімназія взяла участь у телемості "Схід і Захід разом назавжди", до якого доєдналися 16 закладів освіти України, директори яких є учасниками фінсько-українського проєкту "Learning Together" (Академія ефективного шкільного управління). 

    Напрочуд вдалий захід відбувся в переддень Дня Соборності України, який мав на меті познайомити учасників телемосту з історіями шкіл, дізнатися про захоплення  учнів, налагодити дружні зв'язки й спланувати цікаві спільні заходи в майбутньому. 

    "Безмежне щастя від єдності і справжню патріотичну насолоду отримали всі учасники нашого телемосту. Усі ми вкотре довели, що ми одна родина - єдина, соборна, демократична, незалежна Україна! У єдності наша сила, слався рідна Батьківщино!", з запалом ділилися своїми враженнями учні й керівники шкіл.






середа, 19 січня 2022 р.

Шануймо наші традиції

Цікавим та змістовним став народознавчий захід, проведений у 4-А класі його класним керівником Оксаною Олексюк якраз перед завершенням циклу Різдвяно-новорічних свят. Колядки та щедрівки, віншування засівальників у виконанні гімназистів, пампушки та узвар  особливо підкреслили необхідність збереження традицій українського народу молодим талановитим поколінням. Особливо після виконання Юлею Боднар (скрипка) та Ренатою Федьків (фортепіано) «Мелодії» Мирослава Скорика. Гостею заходу була вчителька хімії Надія Сопилюк із власними поетичними надбаннями. Цікаві вірші про свій предмет, про життєву мудрість та про Різдво читала Надія Іванівна із своєї збірки поезій. 

Також учасники заходу могли познайомитися з творчістю Софії Уколовою, переглянувши персональну виставку учениці.